Wij zijn L!nk

L!nk staat voor verbinding. Verbinding tussen mensen, maar ook tussen mensen en de rest van de schepping: de dieren en de dingen. En niet te vergeten: tussen mensen en zichzelf. Uiteindelijk, geloven wij, is de kwaliteit van al deze verbindingen afhankelijk van de verbinding tussen mensen en God.

We vormen een gemeenschap die wil ontdekken hoe we steeds meer in verbinding kunnen leven. We zien onszelf als leerlingen. Jezus is onze leraar. Voor ons is hij degene die zich op unieke en onovertroffen wijze verbond met iedereen en alles. Zelfs de mensen die hem martelden, had hij onvoorwaardelijk lief. In Jezus zien we het allergrootste, het allermooiste, het allerheiligste oplichten… God zelf. Voor ons is Jezus dè link tussen God en mensen.

L!nk staat dus voor liefde. Liefde is link! Om lief te hebben, is vertrouwen, geloof, nodig. Dat is waarom je ons een geloofs-gemeenschap kunt noemen. Liefde maakt kwetsbaar. Liefde laat ons mensen worden die steeds meer willen geven, die hun ego aan de kant zetten. Uiteindelijk maakt dat mensen sterk. Maar het is wel eng.

We streven een eenvoudige manier van kerk-zijn na. Omdat wat we willen, heel eenvoudig is: groeien in liefhebben. Liefhebben betekent van harte het goede nastreven voor iedereen en alles. Uiteindelijk zijn al onze ontmoetingen en activiteiten daarop gericht.
l!nk probeert een kerk te zijn die past bij deze tijd. Op creatieve wijze zoeken we naar nieuwe wegen. Dat doen we vanuit het geloof dat God niet van gisteren is, maar zich ook verbindt met de wereld van nu.

Facebook